Ervaringen

Hieronder lees je een aantal ervaringen van ouders. De recensies zijn met toestemming van de ouders geplaatst.

Ik vond het fijn en bijzonder jullie te ontmoeten!

Doula

Ouders van Rowen:

“Na een eerdere traumatische bevalling zijn wij halverwege de zwangerschap in contact gekomen met Loes. De gynaecoloog van Deventer Ziekenhuis gaf ons de  contactgegevens van Loes omdat zij ervan overtuigd was dat ik stabieler en krachtiger zou zijn als ik goede begeleiding kreeg van Loes. Een eerste kennismaking bij ons thuis volgde snel en het klikte meteen. Geen zweverig gedoe of andere poespas, maar veel kennis en een realistische kijk op het geboorteproces. Loes stak veel tijd en energie in het ontcijferen van mijn wensen, want diep van binnen voelde ik wat ik graag wilde, maar ik kon het zelf niet goed verwoorden. Na enkele gesprekken bij ons thuis had ik zoveel vertrouwen gekregen en kennis opgedaan, dat ik zelfs zin kreeg in de bevalling! En als ik eens een paniekmoment had, was Loes altijd bereikbaar om mij met de juiste vragen en informatie weer in m’n kracht te zetten. Dat is het talent van Loes! Ze zou je nooit iets opdringen. Door het delen van haar kennis en ervaringen vond ik altijd mijn weg. Het was een leerzame innerlijke reis.
Als kersje op de taart volgde 11-08-2022 een prachtige bevalling in bad waar ik heel goed op terugkijk, ik voel me intens gelukkig en heb weer vertrouwen in mezelf. Dankjewel Loes, voor alles wat je voor mij hebt betekend.”

Moeder van Fien:

“Loes was vanaf halverwege bij mijn zwangerschap betrokken. Tijdens de kennismaking was er een fijne klik. Loes is heel betrokken bij het hele traject, denkt met je mee en kijkt wat jij nodig hebt. Ik had dit alles niet zonder Loes willen doen, zoveel deskundigheid en professionaliteit! Echte aanrader als je goed voorbereid en met zelfvertrouwen je bevalling in wil gaan!”

Moeder van Age:

“Vaak weet ik wel wat ik wil en niet wil, maar daar ben ik me niet altijd van bewust. Mijn bevalling was zo’n onderwerp. Door de gesprekken die ik voerde met Loes kreeg ik een goed beeld van mijn eigen verwachtingen en wensen ten aanzien van mijn bevalling. Als een professionele vertrouweling begeleidde Loes mij bij het opstellen van mijn geboorteplan/wens.

Mijn welzijn, en uiteraard de gezondheid van het kindje, stond daarbij voorop. Toen mijn bevalling begon, bleek al vrij snel dat het niet de bevalling zou worden waarop ik had gehoopt. Omdat ik met Loes vooraf de verschillende scenario’s had besproken, lukte het mij om de nieuwe situatie te accepteren en de regie te houden. Mede door de betrokkenheid en professionele zorg van Loes vooraf, tijdens en na de bevalling, kijk ik met trots en een goed gevoel terug op een heftige, maar bijzondere en mooie ervaring.

Ik gun elke zwangere vrouw een doula.”

Ouders van Merel:

“Mijn man en ik hebben tijdens mijn zwangerschap meerdere keren tegen elkaar gezegd; “Wat ben ik blij dat we Loes hebben!”. Ze hielp ons bij het opstellen van onze geboortevoorkeuren en gaf veel informatie over mogelijkheden en opties. Zo konden we van te voren goed nadenken over wat voor ons belangrijk is. Een goede voorbereiding is het halve werk! Maar ook bij nieuwe ontwikkelingen tijdens de zwangerschap was ze altijd bereikbaar om even te sparren.

Ze begeleidt vanuit een positie van gelijkwaardigheid, wat wij heel fijn vonden. Daardoor was het ook altijd gewoon heel gezellig! Tijdens de bevalling bracht ze rust en ontspanning, waardoor we terug kunnen kijken op een kalme en spoedige geboorte van ons eerste kindje. Een prachtige dag die ik zo nog een keer over zou doen!”

Vrouwencoach

Marlon:
“Ik heb veel steun en handvatten om blijvend mee aan de slag te gaan uit de coaching gehaald. Ook je luisterend oor en (kritische) vragen zijn helpend geweest. Er is bij mij inzicht ontstaan en daardoor ook bewustwording. Ik heb daardoor de coaching als heel prettig, steunend en warm / liefdevol ervaren. Ik voel me heel veilig en vertrouwd bij jou. Als ik jou moet omschrijven, dan is dat: Toegankelijk, laagdrempelig, steunend, liefdevol en betrokken.”

Samen Bevallen

Annelies:
“Wij hebben de cursus als zeer interessant, leerzaam, prettig en zeer gezellig ervaren. Loes is een ontzettende spontane en gezellige cursusleidster. Ze is ontzettend kundig en geeft de cursus duidelijk met veel plezier en toewijding. Ze zorgt dat je je op je gemak voelt en je de ruimte voelt en krijgt om jezelf te zijn. Wij hebben ons geen moment ongemakkelijk gevoeld. De avonden voelden ook heel persoonlijk en we keken dan ook uit naar de cursusavonden.

Ontzettend jammer dat we Loes niet in real-life hebben kunnen ontmoeten. Naderhand hadden wij dankzij Loes en de cursus echt het gevoel goed voorbereid te zijn voor de bevalling. We zijn de bevalling ook met veel vertrouwen tegemoet gegaan. We hebben heel ontspannen en vol zelfvertrouwen de bevalling mogen meemaken wat als resultaat had dat het een voorspoedige, rustige en prettige bevalling werd. Dankjewel Loes!!”

Mandy en Nick:
Wij hebben via Samen Bevallen een privé cursus bij Loes gevolgd, waarbij ze 3 avonden bij ons thuis kwam. Vanaf het eerste moment creëert Loes een hele fijne, open en vertrouwde sfeer. De avonden waren voor ons een goede mix tussen theorie en praktijk en daardoor zeer informatief. We konden volledig onszelf zijn en alle mogelijke vragen stellen, niets was te gek. Waar het bij veel informatievoorziening/cursussen vooral om de aanstaande moeder lijkt te draaien, betrok Loes de aanstaande vader minstens net zoveel bij de cursus. “Voordat we met de cursus begonnen, wist ik niet wat mijn rol tijdens de bevalling kon zijn. Loes heeft mij heel veel handvatten gegeven, waardoor ik er nu van overtuigd ben dat ik straks echt aan actieve rol kan spelen tijdens de bevalling.” Het allerleukste aan de cursus vonden we Loes haar enthousiasme en passie. Daardoor geeft ze heel veel informatie, op maat aangepast aan de aanstaande ouders en zijn het ook nog eens hele gezellige avonden.”

Dennis:
“Mijn vriendin en ik hebben samen de zwangerschapscursus Samen Bevallen bij Loes gevolgd. We vonden dit een waardevolle en hele leuke cursus. We hebben er veel van geleerd en voelden ons goed voorbereid op de bevalling. Tijdens de cursus is er heel veel informatie door Loes gegeven, maar het belangrijkste is dat ze ons veel zelfvertrouwen heeft gegeven voor de bevalling. Loes wist een goede sfeer neer te zetten waarin ook de mindere fijne kanten van de bevalling open besproken konden worden en we toch met een positief gevoel naar huis gingen. Wij kunnen Loes van harte aanbevelen!”