Ervaringen

Hieronder lees je een aantal ervaringen van ouders. De recensies zijn met toestemming van de ouders geplaatst.

Ik vond het fijn en bijzonder jullie te ontmoeten!

Doula

Anoniem:
“Loes heeft mij goed begeleid bij de voorbereiding op de bevalling van mijn eerste kind als bewust alleenstaande moeder. Concreet betekende dit voor mij begeleiding bij het maken van een geboorteplan en het oefenen van verschillende soorten ademhaling die je kan inzetten tijdens de verschillende fasen van de bevalling. Dit gebeurde in drie individuele (en vanwege corona digitale) bijeenkomsten. De inhoud en vorm van deze bijeenkomsten zijn in een intake afgestemd. Loes inventariseert je voorkennis en bouwt daarop voort, hierbij houdt ze tevens rekening met de onderwerpen die jij zelf aan de orde wilt stellen. Ze biedt daarmee begeleiding op maat. Dat heeft er bij mij toe geleid dat ik met nog meer vertrouwen uitzie naar de bevalling. Ik heb een goed beeld van wat ik kan verwachten (fysiek en situationeel) en, minstens zo belangrijk, hoe ik de bevalling wil ervaren en welke keuzes ik ten dienste daarvan moet maken.”

Rebecca en Ruben:
“Loes ben ik tegengekomen op Internet, toen ik het boek ‘Positief over bevallen’ wilde gaan lezen, ter voorbereiding op mijn bevalling. In haar oproep las ik dat je dit boek mocht lenen van haar en naar aanleiding hiervan een geboorteplan kon opstellen. Loes zou het geboorteplan dan een keer bij je thuis komt bespreken. Dit leek mij erg zinvol en…dat was het ook! Ze luistert rustig naar je vragen. Door haar ervaring merk je dat ze enorm veel weet, nuttige tips geeft en meedenkt in je wensen. Ook is ze heel realistisch en geeft ze soms echt feitelijke informatie waar je iets aan hebt (bijvoorbeeld aan aantal vragen die ik stelde over de bevalling in het ziekenhuis). Als geboortecoach kan ik haar echt aan aanraden, omdat ik zeker weet dat de bevalling – als je er toch wat tegenop ziet – door haar bijdrage – een stuk ontspannender zal verlopen!

Ouders van Merel:
“Mijn man en ik hebben tijdens mijn zwangerschap meerdere keren tegen elkaar gezegd; “Wat ben ik blij dat we Loes hebben!”. Ze hielp ons bij het opstellen van onze geboortevoorkeuren en gaf veel informatie over mogelijkheden en opties. Zo konden we van te voren goed nadenken over wat voor ons belangrijk is. Een goede voorbereiding is het halve werk! Maar ook bij nieuwe ontwikkelingen tijdens de zwangerschap was ze altijd bereikbaar om even te sparren. Ze begeleidt vanuit een positie van gelijkwaardigheid, wat wij heel fijn vonden. Daardoor was het ook altijd gewoon heel gezellig! Tijdens de bevalling bracht ze rust en ontspanning, waardoor we terug kunnen kijken op een kalme en spoedige geboorte van ons eerste kindje. Een prachtige dag die ik zo nog een keer over zou doen!”

Ouders van Lewis:
“De contacten verliepen heel relaxt. De begeleiding tijdens de bevalling was zeer prettig. Het was fijn dat Loes aanwezig was tijdens het wachten op de verloskundige. Ook toen deze even weg ging. Heel erg bedankt voor je persoonlijke begeleiding.”

Ouders van Hayley:
“Loes maakte de zwangerschap een stuk dragelijker. Tijdens de bevalling was het geweldig dat ze er was. Ik zou niet weten wat ik zonder haar had gemoeten. Loes was heel goed in het mij terug halen van het randje van paniek. Ze kon zich goed inleven en meeleven met wat ik doormaakte. Ze liet ruimte voor mijn man en liet de verloskundige haar ding doen. Mijn man, de verloskundige en Loes waren een topteam!”

Samen Bevallen

Jolanda:
“Op 28-04 ben ik thuis bevallen van Jesse. Ik vond de bevalling heftig, maar dankzij alle tips uit de cursus heb ik zelf controle gehouden over mijn lichaam en de bevalling. Het kiezen van de juiste houding, het doen van de meest prettige ademhaling en de samenwerking met Bas maakte dat ik me er aan over kon geven. Ook het besef hoe een bevalling verloopt en wat een verloskundige doet maakte dat ik snapte wat er gebeurde en dat ik me kan blijven focussen op het hier en nu. Dat zou zonder jouw cursus niet zijn gelukt en heeft een heel grote bijdrage geleverd aan een heel goede bevalervaring.”

Annelies:
“Wij hebben de cursus als zeer interessant, leerzaam, prettig en zeer gezellig ervaren. Loes is een ontzettende spontane en gezellige cursusleidster. Ze is ontzettend kundig en geeft de cursus duidelijk met veel plezier en toewijding. Ze zorgt dat je je op je gemak voelt en je de ruimte voelt en krijgt om jezelf te zijn. Wij hebben ons geen moment ongemakkelijk gevoeld. De avonden voelden ook heel persoonlijk en we keken dan ook uit naar de cursusavonden. Ontzettend jammer dat we Loes niet in real-life hebben kunnen ontmoeten. Naderhand hadden wij dankzij Loes en de cursus echt het gevoel goed voorbereid te zijn voor de bevalling. We zijn de bevalling ook met veel vertrouwen tegemoet gegaan. We hebben heel ontspannen en vol zelfvertrouwen de bevalling mogen meemaken wat als resultaat had dat het een voorspoedige, rustige en prettige bevalling werd. Dankjewel Loes!!”

Mandy en Nick:
Wij hebben via Samen Bevallen een privé cursus bij Loes gevolgd, waarbij ze 3 avonden bij ons thuis kwam. Vanaf het eerste moment creëert Loes een hele fijne, open en vertrouwde sfeer. De avonden waren voor ons een goede mix tussen theorie en praktijk en daardoor zeer informatief. We konden volledig onszelf zijn en alle mogelijke vragen stellen, niets was te gek. Waar het bij veel informatievoorziening/cursussen vooral om de aanstaande moeder lijkt te draaien, betrok Loes de aanstaande vader minstens net zoveel bij de cursus. “Voordat we met de cursus begonnen, wist ik niet wat mijn rol tijdens de bevalling kon zijn. Loes heeft mij heel veel handvatten gegeven, waardoor ik er nu van overtuigd ben dat ik straks echt aan actieve rol kan spelen tijdens de bevalling.” Het allerleukste aan de cursus vonden we Loes haar enthousiasme en passie. Daardoor geeft ze heel veel informatie, op maat aangepast aan de aanstaande ouders en zijn het ook nog eens hele gezellige avonden.”

Dennis:
“Mijn vriendin en ik hebben samen de zwangerschapscursus Samen Bevallen bij Loes gevolgd. We vonden dit een waardevolle en hele leuke cursus. We hebben er veel van geleerd en voelden ons goed voorbereid op de bevalling. Tijdens de cursus is er heel veel informatie door Loes gegeven, maar het belangrijkste is dat ze ons veel zelfvertrouwen heeft gegeven voor de bevalling. Loes wist een goede sfeer neer te zetten waarin ook de mindere fijne kanten van de bevalling open besproken konden worden en we toch met een positief gevoel naar huis gingen. Wij kunnen Loes van harte aanbevelen!”

Babymassage

Ouders van Pim:
“Enige tijd geleden hadden we met Loes een afspraak gemaakt voor de Shantala babymassage. Helaas moesten we dit vanwege ziekte verzetten. Loes was heel erg flexibel en uiteindelijk kon de massage enige tijd later gelukkig toch doorgaan. Voor Pim was het even wennen, maar dankzij de vakkundige aanpak van Loes konden we de technieken toch allemaal doornemen. We kregen hele goede tips en ook een handig naslagwerk, zodat we nu zelf verder kunnen oefenen. Heel erg bedankt voor de leuke ochtend!”